I.v.m. het Coronavirus neemt ons kantoor tot nader bericht voorzorgsmaatregelen.Lees meer.

Over Frans Remmerswaal

'Ik heb het mooiste beroep van de hele wereld'

'De ene dag zit ik aan tafel met een jong stel dat gaat trouwen. De andere dag met een ondernemer die weer een BV wil oprichten. Ik help mensen bij de overdracht van een huis en ik adviseer bedrijven in hun ontwikkeling. Heb je dan het mooiste beroep van de wereld of niet?

Nee, als kleine jongen wilde ik nooit notaris worden. Die studie kwam op mijn pad nadat ik een paar jaar voor de klas had gestaan. Leraar Engels. Ik zocht iets met meer verdieping. Het werd notarieel recht, iets waar ik geen dag spijt van heb gehad. Niet alleen omdat je in die rol met 1001 mensen over 1002 onderwerpen praat. Maar ook doordat ik zelf een grote ontwikkeling heb doorgemaakt.

Heel in het kort: van het begin af aan heb ik me op de ondernemerspraktijk gestort. Van het oprichten van bedrijven tot het ontbinden van firma's. Het leverde mij veel, vaak boeiende contacten met ondernemers op. Je groeit mee met bedrijven. En je komt automatisch ook voor de familierechtelijke zaken van zo'n ondernemer te staan, zoals een testament, huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomsten. Ik heb me daardoor altijd met een heel breed terrein beziggehouden. Iets wat heel goed van pas komt in mijn eigen praktijk, Remmerswaal Notariskantoor in 's-Gravenzande.

Wat eraan vooraf ging

Aan het starten van een eigen praktijk is het een en ander vooraf gegaan. Misschien kent u mij nog van mijn activiteiten bij Jaspers Quist Remmerswaal of Westland Partners. Bij die twee kantoren, samenwerkingsverbanden van notarissen en advocaten, heb ik de kans gekregen om tot de adviseur uit te groeien die ik nu ben. Tegelijkertijd merkte ik dat ik in een groot kantoor steeds verder af kwam te staan van de reden waarom ik toen voor die studie koos: om dichtbij mijn cliënten te staan.

Een notaris die naast u zit

Daarom was op 1 januari 2013 Remmerswaal Notariskantoor een feit. Ik doe weer waar mijn hart ligt: mensen op een praktische manier bij staan op belangrijke momenten in hun leven. Niet als een ontoegankelijke notaris die praat in juridische volzinnen, maar als iemand die – vaak letterlijk – naast u zit. Of het nu gaat om dat jonge stel of die ervaren ondernemer. Door mijn allround ervaring kan ik heel veel zelf. In incidentele gevallen werken we samen met gespecialiseerde partners, zoals een accountant of een fiscalist. Dat maakt dat u voor alle notariële zaken bij dit kantoor terecht kunt. En dat niet alleen, met mijn zeven collega's wil ik er alles aan doen dat u zich bij mij welkom voelt. Hartelijk welkom bij Remmerswaal Notariskantoor!'

Offerte aanvragen

Wil je weten wat onze werkzaamheden kosten? Vul zo goed mogelijk in wat je gedaan wilt hebben, dan vertellen wij wat het kost. Bij twijfel, gewoon even bellen.

Offerte aanvragen

Veel gestelde vragen

+ Kan ik altijd een afspraak maken?

Een afspraak met de notaris maken is geen probleem. Wel vragen wij u hiervoor contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen wij direct met u kijken naar een geschikte datum en tijd.

+ Hoe snel ontvang ik een offerte?

Doorgaans streeft Remmerswaal Notariskantoor ernaar een offerte binnen 2 dagen gereed te hebben. Echter bij complexere offertes zal altijd contact met u opgenomen worden en kan het offertetraject meer tijd in beslag nemen.

+ Waar zijn jullie gevestigd?

Remmerswaal Notariskantoor is gevestigd in 's-Gravenzande. Ons adres is: 

Zandeveltplein 42
2692 AG ‘s-Gravenzande

Privacy - Privacy Levenstestament - Algemene voorwaarden - Disclaimer | Ontwerp en realisatie: Stdesign Concept + Creatie