I.v.m. het Coronavirus neemt ons kantoor tot nader bericht voorzorgsmaatregelen.Lees meer.

Trouwen & Samenwonen

Het is een mooi moment om naar uit te kijken: we gaan trouwen of samenwonen! Het huis is gekocht of gehuurd, de meubels zijn besteld en er staat misschien wel een feest op het programma. En de notaris, heeft u daar ook al aan gedacht?

Nee, ik ga de feestvreugde niet bederven. Maar er zijn een paar zaken die u juridisch goed moet regelen als u samen verder gaat. De verdeling van bezittingen en dierbare spullen bijvoorbeeld. Of de eventuele gevolgen van een overlijden.

Wel of geen gemeenschap van goederen

Op het moment dat u trouwt, trouwt u in Nederland automatisch 'in gemeenschap van goederen'. In modern Nederlands: u bent voor de helft eigenaar van jullie gehele bezit, uw partner van de ander helft. Een sympathieke constructie, maar niet altijd praktisch gedacht. Bijvoorbeeld omdat er grote verschillen zijn tussen wat beide partners inbrengen.

Huwelijkse voorwaarden

Een alternatief is het maken van huwelijkse voorwaarden. Die bieden de mogelijkheid om af te wijken van de automatische wettelijke regeling. Die keus is niet een-twee-drie gemaakt. Daarom is het plezierig om erover te praten met iemand die vaker met dit bijltje heeft gehakt. Als notaris ben ik gewend het zakelijk te bekijken, maar ook met oog voor de twee mensen die aan de andere kant van de tafel zitten.

Denk ook aan later

Wie niet trouwt, doet er goed aan een samenlevingsovereenkomst te laten opstellen. Je wilt er - terecht - nu nog niet aan denken, maar bij een scheiding of een overlijden van één van de twee is dat een belangrijk houvast.Je bent er veel problemen mee vóór.

Vragen?

Sta je voor de keus om te gaan trouwen of te gaan samenwonen? Neem vrijblijvend contact op. Vertel mij wat je wilt. Dan krijg je van mij een - ook al vrijblijvend - advies. En reken erop dat je dat heel erg gaat geruststellen.

Video over huwelijkse voorwaarden

Bovenstaande video geeft algemene informatie over trouwen.

Er wordt ingegaan op trouwen in gemeenschap van goederen én er wordt gesproken over trouwen op huwelijkse voorwaarden.

Offerte aanvragen

Wil je weten wat onze werkzaamheden kosten? Vul zo goed mogelijk in wat je gedaan wilt hebben, dan vertellen wij wat het kost. Bij twijfel, gewoon even bellen.

Offerte aanvragen

Veel gestelde vragen

+ Kan ik altijd een afspraak maken?

Een afspraak met de notaris maken is geen probleem. Wel vragen wij u hiervoor contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen wij direct met u kijken naar een geschikte datum en tijd.

+ Hoe snel ontvang ik een offerte?

Doorgaans streeft Remmerswaal Notariskantoor ernaar een offerte binnen 2 dagen gereed te hebben. Echter bij complexere offertes zal altijd contact met u opgenomen worden en kan het offertetraject meer tijd in beslag nemen.

+ Waar zijn jullie gevestigd?

Remmerswaal Notariskantoor is gevestigd in 's-Gravenzande. Ons adres is: 

Zandeveltplein 42
2692 AG ‘s-Gravenzande

Privacy - Privacy Levenstestament - Algemene voorwaarden - Disclaimer | Ontwerp en realisatie: Stdesign Concept + Creatie