I.v.m. het Coronavirus neemt ons kantoor tot nader bericht voorzorgsmaatregelen.Lees meer.

Testament & Erfenis

Bij het leven hoort ook: nadenken over uw testament. Zodat uw nabestaanden straks duidelijkheid hebben op het moment dat het testament moet worden uitgevoerd. Neemt u van mij aan: in veel gevallen ontbreekt het aan die duidelijkheid. Ook staan er vaak bepalingen in een testament die niet eenvoudig uit te voeren zijn. Of, erger nog, die bij nabestaanden veel leed kunnen veroorzaken.

Waarom gaat het nogal eens 'fout' bij de verdeling van nalatenschappen? Daar zijn meerdere redenen voor. Een testament moet úw persoonlijke wil zijn, niet die van de notaris. Veel collega-notarissen vinden het gemakkelijker een testament op te stellen dat hen goed uitkomt. Daarom werk ik andersom: wat ú wilt dat er na uw overlijden gebeurt, ga ik juridisch vertalen.

Ook gebeurt het regelmatig dat er bepalingen in een testament staan die niet goed werkbaar zijn. Misschien neemt u die beslissing wel met uw volle verstand. Het is echter aan een notaris u erop te wijzen welke problemen er later kunnen ontstaan. En nog een reden: de opkomst van de tweede huwelijken. Die maken de verdeling van erfenissen er niet eenvoudiger op.

Mijn advies: houd het praktisch

Een testament moet helderheid geven, geen discussie. Daarom denk ik kritisch mee over de uitvoerbaarheid ervan. Bedenk ook: een testament is een momentopname. Over vijf of tien jaar kunt u er anders over denken. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand spijt kreeg een kind te hebben onterfd. Die menselijke kant van de zaak houd ik altijd in het oog. Het is eigenlijk het kenmerk van mijn werkwijze: mij verdiepen in wat u drijf. En wat u wilt. Dat maakt verschil. Zeker op een belangrijk moment als een overlijden.

Vragen over testamenten of erfenissen?

Heeft u vragen? Bijvoorbeeld wie van de kinderen er als beheer-executeur moet worden benoemd? Of het verstandig is voogdij voor uw kind(eren) te regelen? Of hoe u met een uitsluitingsclausule voorkomt dat kinderen bij een echtscheiding de helft bij uw voormalige partner moeten inleveren? Maak vrijblijvend een afspraak. Ik help u graag verder.

Video over Testament

Bovenstaande video geeft algemene informatie over testamenten.

Er wordt ingegaan op diverse onderdelen die met een testament te maken hebben, zoals erfenis en erfgenamen.

Meer video's

Erfenis

Offerte aanvragen

Wil je weten wat onze werkzaamheden kosten? Vul zo goed mogelijk in wat je gedaan wilt hebben, dan vertellen wij wat het kost. Bij twijfel, gewoon even bellen.

Offerte aanvragen

Veel gestelde vragen

+ Kan ik altijd een afspraak maken?

Een afspraak met de notaris maken is geen probleem. Wel vragen wij u hiervoor contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen wij direct met u kijken naar een geschikte datum en tijd.

+ Hoe snel ontvang ik een offerte?

Doorgaans streeft Remmerswaal Notariskantoor ernaar een offerte binnen 2 dagen gereed te hebben. Echter bij complexere offertes zal altijd contact met u opgenomen worden en kan het offertetraject meer tijd in beslag nemen.

+ Waar zijn jullie gevestigd?

Remmerswaal Notariskantoor is gevestigd in 's-Gravenzande. Ons adres is: 

Zandeveltplein 42
2692 AG ‘s-Gravenzande

Privacy - Privacy Levenstestament - Algemene voorwaarden - Disclaimer | Ontwerp en realisatie: Stdesign Concept + Creatie